Laserbehandeling Laserbehandeling


Laserbehandeling met de PICO laser

PICO Laser

Een pico laser is de beste laser om pigment te behandelen, hij wordt gebruikt voor:

  • Het verwijderen van pigmentvlekken
  • Het verminderen van melasma
  • Het verwijderen van tatoeages
  • Het verwijderen van permanente make-up

De werking van een PICO laser

De Discovery Pico plus® werkt zoals andere lasers met verschillende golflengten. Het verschil met andere lasers is dat deze laser lichtpulsen produceert van een pico seconde. Traditionele lasers die gebruikt worden voor het verwijderen van tatoeages produceren pulsen van een nanoseconde. Door deze 1000 keer kortere pulsen wordt de energie op een veel kortere tijd geschoten naar het doel, de kleur. De kleur kan hierdoor in nog kleinere partikels gefragmenteerd worden waardoor het lichaam deze kleuren makkelijker kan afvoeren. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig om een mooi resultaat te bekomen. De Discovery pico plus kan gebruik maken van 3 verschillende golflengtes. Op deze manier kunnen bijna alle kleuren verwijderd worden.

Voor de behandeling dient een consult bij een van onze artsen plaats te vinden. Zij zullen je vertellen wat je kan verwachten na een behandeling, of je meerdere behandelingen nodig zal hebben, de prijs per behandeling en of je lang neveneffecten (zoals roodheid) kan ervaren. Het is belangrijk om de maand voordien de te behandelen huid niet te laten bruinen. Er zijn golflengten die ook zonnepigment kunnen gebruiken als doel waardoor je vermindering van huidpigmentatie kan krijgen.

Maak een online afspraak

Tijdens de behandeling krijg je een bril op om de ogen te beschermen. De behandeling is niet erg pijnlijk, maar afhankelijk van het doel kan het soms wel als lastig ervaren worden. Er wordt meestal gebruik gemaakt van een koude luchtstroom om deze last te verminderen.

Na de behandeling is het van belang om de huid goed te beschermen tegen de zon. Zeker een maand na de behandeling kan je best de gelaserde regio bedekken of met een hoge zonnefactor insmeren. Indien je dit niet doet kan er juist een toename van zonnepigment plaats vinden. Make up kan afhankelijk van de behandeling na 2-5 dagen terug aangebracht worden.
De mogelijke bijwerkingen van de pico laserbehandeling zijn onder andere puntbloedingen, roodheid, zwelling, jeuk, branderig gevoel en blaarvorming. Over het algemeen zijn deze neveneffecten na 1 week zo goed als weg getrokken.
Na elke sessie voor het verwijderen van een tatoeage of permanente make up kan er een verkleuring van de tatoeage ontstaan. Dit komt doordat de verf samengesteld wordt uit verschillende kleuren en er sessie per sessie andere kleuren worden weg gehaald. Dit is natuurlijk tijdelijk gezien bij elke sessie de golflengte aangepast wordt aan de zichtbare kleur.