Informatie over esthetiek Esthetiek


Botuline toxine

Vermindering van rimpels

Rimpels ontstaan op verschillende manieren. Enerzijds zijn er de dynamische rimpels, welke ontstaan door spierbewegingen. Zo zijn er rimpels in het voorhoofd bij het optillen van de wenkbrouwen, ter hoogte van de kraaienpootjes door te lachen en tussen de wenkbrauwen door te fronsen. Door repetitief deze spieren te bewegen worden de rimpels onderhouden en worden ze dieper. Deze rimpels worden best behandeld met botuline toxine. Dit zorgt ervoor dat gericht de spier minder actief is waardoor rimpels niet meer onderhouden worden, en stilaan minder diep worden of zelfs weg gaan.

Anderzijds ontstaan er ook rimpels door veroudering. Met de toenemende leeftijd verliest de huid collageen en elastine waardoor de souplesse van de huid vermindert. Hierdoor gaan kleine lijntjes ontstaan en gaan bestaande rimpels toenemen. Vaak wordt het mooiste esthetische resultaat bereikt door de combinatie botuline toxine en een fillerbehandeling. De beste behandelingsstrategie is persoonsafhankelijk

Frons - Esthetiek
Frons
Kraaienpootjes - Esthetiek
Kraaienpootjes
Voorhoofd - Esthetiek
Voorhoofd

Fillers

Volumeverlies gelaat en opvullen rimpels

Door te verouderen verlies je volume in het gelaat. Enerzijds doordat er afname en verplaatsing is van vet, en anderzijds doordat onze beenderige structuren veranderen. Hierdoor verlies je het volle jonge gelaat en wordt je zichtbaar ouder. Door dit verlies aan volume terug op te vullen zie je er terug jonger en frisser uit, op een natuurlijke manier. Vaak wordt het mooiste esthetische resultaat bereikt door de combinatie botuline toxine en een fillerbehandeling. De beste behandelingsstrategie is persoonsafhankelijk.

Fillers = Esthetiek
Jukbeenderen
Neuslippen plooi
Volume verlies wangen
Zichtbare traangoot
Verslapte kaaklijn
Hangende mondhoeken
Marionet lijnen
Rimpels rond de lippen

Huidverbetering

Laser Genesis

Laser Genesis huid therapie  

PRP

PRP, afkorting van 'Platelet Rich Plasma', is een nieuwe techniek om de ouder wordende huid terug steviger te maken en op te frissen. Door de afname van collageen in de loop van de jaren ontstaan er kleine fijne rimpeltjes. Hiervoor gebruiken we het lichaamseigen bloed waaruit de juiste groeifactoren worden gehaald om aan te brengen in de huid van de te behandelen zone. De groeifactoren zorgen er voor dat de hyaluronzuur- en collageenvorming gestimuleerd worden waardoor de huid er gehydrateerder, steviger en frisser uit ziet. De techniek wordt ook toegepast op de hoofdhuid bij voornamelijk mannen, maar ook bij vrouwen, met alopecia androgenetica. Dit is een aandoening waarbij er haaruitval t.h.v. de kruin optreedt. De haargroei wordt hierdoor opnieuw gestimuleerd.

PRP heeft onder andere de volgende toepassingen:

  • Huidverbetering in het gelaat
  • Huidverbetering in de hals
  • Opfrissen van de onderste oogleden
  • Hoofdhuid: stimuleren van de haargroei bij beginnende kaalheid bekomen van een beter resultaat na een haartransplant
  • Huidverbetering van de handen
  • Verbeteren van littekens, zoals acne littekens
  • Versnelt de heling bij chronische wonden

Draadlift

Doormiddel van een draadlif kan je op een subtiele manier de verzwakte huid liften ter hoogte van het gelaat en de hals. Dit is de ideale techniek voor de jongere patiënt om bij de eerste verouderingstekens de huid weer iets aan te strakken. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving.