Laserbehandeling Laserbehandeling


Excel V: Vaatlaser

Veilige en effectieve behandeling voor ontsierende adertjes op het gelaat en de benen.

Excel V behandelt effectief aandoeningen zoals:

  • Rosacea
  • Couperose
  • Spinaders
  • Spataders
  • Cherry angioma’s
  • Vaataandoeningen
  • Wijnvlekken

Behandeling van kleine adertjes op de benen met een vaatlaser

Het systeem kan ook een cosmetisch voordeel hebben voor patiënten die huidlaesies of littekens hebben van eerdere verwondingen of operaties.

Hoe werkt Excel V?

Excel V is een nieuw lasersysteem voor de behandeling van een verscheidenheid aan vaataandoeningen. Veel huidaandoeningen worden gekenmerkt door gesprongen of abnormale bloedvaten in de huid, zoals rosacea, waarbij sterk verwijde bloedvaten in het gezicht roodheid en blozen veroorzaken. Excel V behandelt vaataandoeningen met een unieke, krachtige, laserstraal die door de abnormale bloedvaten in de huid wordt geabsorbeerd. De laser verwarmt de abnormale vaten zodat de vaatwanden samentrekken en verkleven. Na enige tijd zijn de vaten niet langer zichtbaar. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.
Na de behandeling zijn de behandelde aders grotendeels of geheel verdwenen. Het ontstaan van nieuwe aders kan echter niet worden voorkomen. Als uw lichaam een onderliggend vaatprobleem heeft, zult u mogelijk verdere behandelingen nodig hebben.

Hoe wordt de procedure uitgevoerd?

Na een intakegesprek wordt bepaald of deze laser geschikt is voor jou. Afhankelijk van de aandoening gaat de arts met het handstuk over de getroffen plaatsen van de huid totdat de abnormale vaten verminderen. Om te zorgen dat de je zo weinig mogelijk ongemak ondervindt en om de huid te beschermen, gebruikt het toestel een koelmechanisme tijdens de procedure.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van diverse parameters, zoals de grootte, dikte, uitgebreidheid en kleur van de vaatlaesie. Oppervlakkige vaatlaesies zijn gewoonlijk het eenvoudigst te behandelen. Sommige patiënten zien een aanzienlijke verbetering na slechts één behandeling maar meestal zijn twee of meer behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Doen de behandelingen pijn?

De meeste patiënten hebben een prikkend gevoel wanneer de energiepulsen door het handstuk worden toegediend. Na de behandeling is er minimaal tot geen pijn.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Veel patiënten ervaren weinig of geen bijwerkingen, maar de meest voorkomende bijwerkingen zijn lichte roodheid en zwelling van de huid onmiddellijk na de behandeling. Sommige patiënten hebben blauwe plekken en in zeldzame gevallen kunnen blaren of korstjes voorkomen.

Wanneer zie ik de resultaten?

Meestal vertoont het merendeel van de behandelde aders aanzienlijke verbetering binnen twee tot zes weken na de behandeling. Het is echter ook mogelijk dat uw eindresultaten pas na enkele maanden zichtbaar zijn.

Excel V laserbehandeling van de benen
Excel V laserbehandeling van het gelaat
Excel V laserbehandeling van het gelaat
Excel V laserbehandeling van het gelaat